Kurt Van Eeghem
28-09-1952
Kurt Van Eeghem

2 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Van Eeghem volgde een opleiding aan Studio Herman Teirlinck en aan de Theaterschool Amsterdam. Vanaf 1975 speelde hij theater bij verschillende gezelschappen, en met zijn eigen ensemble Het ei.

Hij begon zijn televisiecarrière in 1980 met het muziekprogramma Hitring als zijn toenmalige alter ego: de dandy Raphaël Goossens.

In 1982 nam hij zelf een single op: Cool Hé, Jongen?, samen met Jean-Marie Aerts.

In 1984 presenteerde hij de quiz Namen Noemen en later het comedyprogramma "Kurtoisie", waarin hij zich als het typetje Hilaire Sfeermaeckers profileerde als etiquette-kenner. Ook speelde hij vaak komische sketches waarbij hij Koning Boudewijn imiteerde.

In 1990 werd hij de nieuwe presentator van de quiz De Drie Wijzen. Naast voormalige presentator Daniël Van Avermaet werd het Taalstrijd-team toen ook vervangen door onder andere Jacques Vermeire, Kamagurka en Walter Grootaers. Van Eeghem verscheen daarin ook met een aantal typetjes in de beeldfragmenten.

Daarna presenteerde hij het radioprogramma Heldenmoed op Radio 1, en tot juni 2007 presenteerde hij het Salon op Radio 1. Af en toe zat hij in het panel van de satirische show De Rechtvaardige Rechters.

Van 2009 tot medio 2011 presenteerde hij het radioprogramma De Sporen op Klara. Begin 2012 presenteert hij Cum Laude op deze zender.

bron: Wikipedia
bron: Officiële pagina

1982

1992