Luc Caals
11-08-1952
Luc Caals

3 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

De eerste bekendheid van Luc Caals kwam met het orkestje "The New Born". In 1974 begeleidde het eventjes de zangeres Micha Marah.

Naast zanger was Luc Caals 1980 ook 16 jaar lang artistiek directeur van Bredene Palace. In het spoor van zijn collega's-cabaretiers Staf Permentier, Lou Marcel en Gust Lancier werkte hij eind jaren '80 en de eerste helft van de jaren '90 in het programma van Bobbejaan Schoepen in het amusementspark Bobbejaanland. Aan het begin van de jaren '90 van de 20e eeuw werd hij bekend door het Echt Antwaarps Theater. Daarna kwamen verschillende rollen in theater en op VTM, waar hij te zien was in onder andere Lili en Marleen, Familie, Bompa, Chez Bompa Lawijt, Pa heeft een lief en Kabouter Plop. In die laatste serie speelt hij de rol van Kabouter Smul. Als Kabouter Smul was Caals verscheidene keren op het witte doek te bewonderen en speelde in verschillende Specials mee. Hij speelt ook Paul Van Os in de Vlaamse serie Matroesjka's 2. Hij had ook een gastrol in Crimi Clowns.

Wanneer Luc Caals niet te zien is op de televisie, houdt hij zich bezig met zijn theaterprogramma "Caals en Van Vooren". Sinds 2007 vindt iedere zomer in Middelkerke de "Caals Comedy Club" plaats.

bron: Wikipedia
bron: Officiƫle pagina

1989

1991

1992