Anja Yelles
22-06-1969
Anja Yelles

6 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

In The summer of 69 wordt Anja Yelles geboren in het westvlaamse Roeselare. Als dochter van twee muzikale ouders valt de appel niet ver van de boom. Haar naam werd zelfs gekozen naar aanleiding van het duo Anja en Johnny. En die Johnny zal nog een grote rol spelen in de carrière van Anja. Zelfs haar drie jaar jongere zus kreeg de naam Marjan door het Nederlandse zangduo Theo en Marjan. Als in de beginjaren 80 haar ouders voor de fun meedoen aan een plaatselijke zangwedstrijd, is Anja meteen gefacineerd door dat podium, muziek en publiek. Het jaar die volgt waagt ze zelf haar kans en dat is al meteen een schot in de roos. In ‘82 wordt ze opgemerkt door de plaatselijke vedette Johnny Landers en wordt uitgenodigd om zijn fanbal op te luisteren, meteen met een live-orkest. En jawel, dit smaakt naar meer. Her en der verschijnt ze op de vlaamse podia en een eerste plaatje kan natuurlijk niet uitblijven. Haar eerste schijfje 'Boy' rolt van de persen in 1985 en wordt gretig onthaald door de vele vrije radio’s die in die periode als paddestoelen uit de grond schieten.

Na enkele singels die het plaatselijk erg goed doen, ontstaat de samenwerking met de Nederlandse producer Johnny Blenco (zie duo Anja en Johnny). Met de regelmaat van de klok verschijnt een nieuw plaatje en met 'De schrik van de stad' komt Anja voor de eerste maal op TV ! Met 'Whisky en vrouwen' dingt ze zelfs mee naar een finaleplaats, die ze ook haalt, in 'Fanclub' op BRT 1.
Wanneer VTM op de proppen komt met het legendarische 'Tien om te zien' kan Anja Yelles ook een graantje meepikken van de boom van het vlaamse lied. Als ze op de blankenbergse zeedijk voor 30 000 muziekliefhebbers haar 'Vlaamse Twist' brengt, blijft dit uiteraard een memorabel moment. De volgende opnames halen ook het scherm zoals 'Ik wil vrijheid', 'Manhattan', ’s Nachts na 3 uur in de discotheek', 'k Wil een wonderbra', enz.

Maar wanneer Bart Peeters haar uitnodigt om voor 'De droomfabriek' een klassieke ambianceversie van 'Aangebrand' op te nemen (Aangebrand werd reeds door Anja op plaat gezet in de jaren tachtig) is een hit niet meer ver weg. Het nummer wordt overal in de hitlijsten hoog gekatapulteerd en iedereen zingt de meezinger 'Aangebrand, de soep is aangebrand' duchtig mee, tot op heden ! Het is een echte klassieker onder de amusementsmuziek geworden. Nadien brengt ze nog enkele singels op de markt waaronder ‘Is everybody happy?' en eveneens een fullcd 'Alle 16 aangebrand'.
Ondertussen heeft ze wel overal ten lande een optreden verzorgd, want Anja Yelles wordt niet zomaar een showbeest genoemd. Ambiance en publieksenternainer is en blijft haar handelsmerk. Anja is een graag geziene gaste op shows en dergelijke. In juni 2009 verschijnt eindelijk een nieuw produkt van haar. Een singelcd 'Handen omhoog!' met daarop drie uptempo-nummers ! Sedert deze singel schrijft Anja ook haar eigen liedjesteksten.
Eind april 2010 verschijnt de nieuwste produktie van Anja nl. 'Agadu'. Een eigentijdse polonaise ! De singel krijgt enorm veel reacties van diverse regionale televisiestations. Voor de eerste maal werd ook een bijpassende clip ineen gestoken die alleen maar positief wordt onthaald. Uitgebracht bij Telstar onder het Starletlabel.

Op 7 december 2011 maakt Anja haar Sinterklaascadeau bekend : een singelcd met als titel 'Iedereen doet mee'. 23 mei 2013 verschijnt eindelijk het langverwachte album 'Horen, zien en zingen' van Anja. Een fullcd met niet minder dan 13 liedjes en een bonustrack.
Dinsdag 24 september wordt 'Waar ik ga of sta' in de spotlights gezet. Dit is een track uit het album 'Horen, zien en zingen' en zal enkel via iTunes te koop zijn.
Tijdens de carnavalsperiode van 2014 doet Anja een duitje in het zakje door een nieuwe én laatste track te releasen uit haar jongste album 'Horen, zien en zingen'. Het wordt de feestknaller 'Helikopter'.

bron: Officiële fanpagina

1988

1988

1989

1990

1990

1994