Claudia Caluwé
Claudia Decaluwé 21-01-1971
Claudia Caluwé

3 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

In 1986 nam Decaluwé deel aan de Baccara beker in het casino van Middelkerke. Ze was toen 16 jaar oud. Ze bracht enkele singles uit onder eigen naam en toen Marva Nielsen in 1994 de meidengroep Sha-Na verliet, werd Decaluwé haar vervangster. Ze vormde een duo met Petra Lerutte, tot die op haar beurt vervangen werd door Nathalie Lobué in 1998. Het waren succesvolle jaren en ze waren regelmatig te gast in het muziekprogramma Tien Om Te Zien van VTM.

Nadat Decaluwé ermee ophield bij Sha-Na, de meidengroep hield op te bestaan om in 2007 met een andere bezetting voort te gaan, ging ze samen met Gunter Van Campenhout van Mama's Jasje de groep Spark vormen. Met hun debuutsingle Someday deden ze mee aan Eurosong en werden tweede in de finale na Sergio & The Ladies. Decaluwé en Van Campenhout, die vanaf 1999 een koppel waren, maakten in 2009 een einde aan hun relatie.

Decaluwé is ook lid van het trio Twinsband, een covergroep die optreedt op evenementen. De twee andere groepsleden zijn Kim Buttafuoco en Patsy Blackstone.

In 2011 maakte Decaluwé een comeback bij de meidengroep Sha-Na. Samen met Petra Lerutte bracht ze in januari 2011 de single Ladies Night uit. Datzelfde jaar deed ze mee aan de talentenjacht The Voice van Vlaanderen op VTM.

zie ook: Sha-na

bron: Wikipedia

1987

1989

1990