Bob Savenberg
29-11-1961
Bob Savenberg

2 Singles bekijken van Bob Savenberg

In 1984 richtte hij met enkele vrienden een popgroep op met de naam Clouseau. Tijdens zijn werk voor de lokale radio Ro in Sint-Genesius-Rode imiteerde Savenberg namelijk vaak het typische accent van het personage inspecteur Clouseau, een typetje van de Britse komiek en acteur Peter Sellers uit de Pink Panther-filmserie. Dat leverde hem in de studio dan ook de bijnaam 'Clouseau' op, wat dus ook de naam van de groep werd waarin Savenberg drummer was. Vier jaar later kwamen daar de broers Koen en Kris Wauters bij en brak de groep aan het einde van de jaren tachtig door bij het grote publiek.

In 1991 schreef Savenberg met Stef Bos het nummer Breek de Stilte. Het duet werd een groot succes in Vlaanderen. Later werd het opnieuw opgenomen door de gelegenheidsformatie Artiesten voor Tsunami 12-12, ten voordele van de slachtoffers van de tsunami in Zuidoost-Azië op tweede kerstdag 2004. Daarnaast verzorgde hij de productie van het album Hartrock van Ingeborg uit 1995.

In 1996 verliet Bob Savenberg Clouseau. Hij ging even solo verder, waarna hij manager werd van de groep Vanda Vanda en zijn eigen boekingskantoor Stageplan begon. Dat boekingskantoor verkocht hij na vijf jaar (december 2008) aan Sony Music Live Entertainment Belgium. Dit om zich - naar eigen zeggen - beter te kunnen concentreren op zijn taken als manager van Natalia, Katja Retsin en Staf Coppens. Ook presenteerde hij vanaf 1995 de Ultratop op Eén.

In 2010 werd hij aangesteld als algemeen manager van Starway Entertainment, een divisie van de Vlaamse Media Maatschappij (VMM) die zich bezighoudt met de begeleiding van artiest en televisiepersonalities. Na een jaar hield hij deze job weer voor bekeken. Ook zetelde hij één seizoen in de jury van het Eén-programma Steracteur Sterartiest.

Als belangrijkste muzikale invloeden noemt Savenberg Joe Jackson, Huey Lewis, Jackson Browne, Bruce Springsteen, Chris Rea, Zucchero en Frank Boeijen als zijn muzikale voorbeelden.

zie ook: Clouseau

bron: Wikipedia