Trinity
01-01-1975
Trinity

2 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

De discogroep bestond uit Sofie Verbruggen (beter bekend als Sofie) en de voormalige The Pebbles-leden Fred Bekky (Fred Beeckmans), en Bob Bobbot (Bob Baelemans), die de groep hadden opgericht nadat The Pebbles waren opgehouden te bestaan.

Het grootste succes behaalde de groep in 1976 met de single 002.345.709 (That's my number). De disco-hit bereikte de tweede plaats in de Belgische Radio 2 Top 30 en de achtste plaats in de Nederlandse Top 40.

In 1977 deden ze mee aan de preselecties om België op het Eurovisiesongfestival 1977 te vertegenwoordigen. Met het nummer "Drop, Drop, Drop (Let The Rain Fall Down)" moesten ze echter Dream Express, met de andere ex-Pebble Luc Smets laten voorgaan.

Omdat hun laatste twee singles We love the pirate stations en Ragtime geen succes kenden en hun contract met Phonogram Records afliep, besloot het trio eind 1978 om er mee op te houden. Sofie begon aan een solocarrière terwijl Fred en Bob zich toelegden op het schrijven en produceren van liedjes voor andere artiesten.

Op 22 september 2012 vond in het Antwerpse Sportpaleis ter gelegenheid van de jaarlijkse discoavond Studio 54 een eenmalige reünie van de groep plaats. Voor twaalfduizend enthousiaste discoliefhebbers zong het trio nog één keer hun grootste hit.

zie ook The Pebbles
zie ook Sofie

bron: Wikipedia

1975

1977