Moustache
Julien Thys 26-08-1946
Moustache

9 Singles bekijken van Moustache

Ze zullen het in Tildonk – Hambos (het aards paradijs volgens Moustache) geweten hebben toen er op 26 augustus 1946 een jongetje geboren werd, want toen reeds gaf hij zijn intrede in deze wereld te kennen met een stevige kreet. Als kind reeds was hij bezeten van muziek, speelde ‘gitaar’ op een zelfgemaakt geimproviseerd instrument en zeulde overal zijn radiootje meer om naar de Engelstalige radio’s te luisteren.
Het waren de gouden jaren, ‘the golden sixties’ en Moustache zong alle liedjes mee. Eén artiest in het bijzonder had toen reeds en nu nog altijd een onuitwisbare plaats in zijn leven ingenomen : The King Elvis Presley. Na zijn legerdienst en huwelijk ging hij aan de slag als D.J. Spontaner in dancing Bloemenhof en later in The Kinks in Aarschot. Hij deed dit met hart en ziel en de artiesten wiens muziek hij dagelijks draaide waren als familie voor hem.

Na een vijftal jaar opende hij dan zijn eigen zaak in Booischot ‘My Fathers Moustache’.
Xavier van den Broeck voelde dat er meer inzat dan DJ zijn en Moustache moest zingen … en bleek dit zo goed te doen dat hij bij Monopole uiteindelijk over de jaren heen 50 singles en 3 lp’s opnam. In 1990 resulteerde dit in een cd ‘The best of Moustache’, die nu nog steeds te koop is.
Zijn eerste succes was via de BRT-TV in het programma ‘De bom’; iedereen had hem gehoord en gezien en hij was op slag bekend. Na zijn eerste grote hit ‘The cradle of love’ volgden de hits elkaar op : Things, Old man trouble, Lazy Lady enz.
Ondertussen zijn we al een aantal jaren verder en de vrije radio’s steken de kop op. Dat was weer een kolfje naar zijn hand en zo werd hij DJ bij vrije radio Touring in Aarschot.
Hij trad samen op met Burt Blanca in Frankrijk, in Benidorm voor de toeristen en in Duitsland voor de militairen. In België had hij ontelbare optredens en trad op samen met Shakin' Stevens, met Fats Domino en met Elton John in Blankenberge in het programma Hitring voor de BRT. Toch vond hij nog de tijd om naar Memphis te reizen en om een bezoek te brengen aan The house museum want Elvis was doorheen al die jaren zijn grote idool gebleven.

De tijden veranderen en zo ook de muziek en de golden oldies raakten een beetje op de achtergrond. Moustache werkte als standwerker op markten en feestmarkten en ook dit weer met ongelooflijk succes, hiervan getuigen de vele bekers waar hij terecht heel fier op is.
De muziekmicrobe is echter nooit helemaal verdwenen en steekt nu weer in alle hevigheid de kop op !
DJ EDDY moest dan ook niet veel moeite doen om hem te overtuigen terug optredens te gaan doen. Moustache zou RockingMoustache niet zijn als hij er niet opnieuw vollen bak en met een ongelooflijk enthousiasme zou invliegen !!! Hij heeft de volledige steun van zijn echtgenote hierin en dat is een extra stimulans. Hij studeert ijverig nieuwe songs in, maakt plannen voor een nieuwe cd en wil vooral … optreden !!! Terug op het podium staan en de mensen laten genieten van zijn onvergetelijke hits en golden oldies. De gentleman-zanger Rocking Moustache is back to stay ! Just Like That

bron: Officiële pagina