Peter West
Leopold Nijs 03-12-1949
Peter West

3 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Reeds op jeugdige leeftijd volgt hij een opleiding klassieke gitaar aan de plaatselijke muziekschool.
Op 16 jarige leeftijd zet hij zijn eerste stappen in de showbizz onder de naam Paul Robbins. Onder die naam nam hij zijn eerste plaat op. Al vlug trad hij toe tot het plaatselijk groepje “les jeunes” waar hij o.a. met Paul Michiels samenwerkte. Vervolgens speelde hij bij “The Hit Boys” een in de streek zeer gekend orkest waar hij samen werkte met o.a. Bobby Prins en Luc Derdin (van de Tamara King Studio). Met deze groep nam hij “Do you love me” op.
In 1968 tijdens zijn legerdienst in Turnhout leerde hij Commandant Karel Van Herck kennen die manager was van Marc Dex, Juul Kabas en Micha Marah.

In 1969 neemt hij onder leiding van Commandant Van Herck en met als producer niemand minder dan Roland Kluger zijn eerste plaat onder de naam Peter West op. De titel was “Santo Domingo”. Hierna ging het snel, de ene single volgde de andere op. Zijn grootste hits waren “Met jou wil ik leven", “lieveling”, “zoon van mijn vader”, “Zeg aan Carina” en “Zonder vrees”. “Zeg aan Carina” was een nummer gecomponeerd door Leo Caerts (gekend van Eviva Espana). “Zonder vrees” stond drie weken nummer één in de Tele top tien. Het was de topperiode van zanger Peter West. In die periode trad Ann Christy als zangeres op in zijn voorprogramma. Ze zou pas later bekend worden bij het grote publiek dankzij haar deelname aan Cansonissima.
Vanaf 1974 sloeg Paul Nijs (alias Peter West) een andere weg in. Hij werd producer bij “Monopole records”. In die hoedanigheid zorgde hij er onder meer voor dat Claire haar superhit “vreemde vogels” kon opnemen. Ze stond er zelfs zes weken mee op nummer één in Nederland. Ook de eerste plaatopnames van zangeres Sonia Pelgrims onder de naam Judy Mc Queen waren producties van Peter West. Haar eerste plaat “Moving along” werd in 1975 een grote hit. De plaat stond 10 weken in de BRT top 30 met een top drie notering.
Door uitstekende kontakten in de muziekbizzness in Duitsland besloot Peter in 1976 om definitief naar Dusseldorf te verhuizen. Het betekende meteen ook het einde van de loopbaan van zanger Peter West. In 1975 besloot zijn vast zeskoppig orkest “The Classic Illustration”, onder leiding van Paul Pans en met als leadzanger Omer Van Dormael (Steve Brandon), om zelf platen te gaan opnemen. In 1977 scoorde ze, met een productie van Peter West, een nummer één hit in diverse landen met het nummer “Darling I love you”.

bron: Muziekcentrum

1971

1974

1976