Def Dames Dope
01-01-1993
Def Dames Dope

4 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Def Dames Dope werd begin jaren 90 opgericht door Phil Wilde, die op dat moment samen met Jean-Paul De Coster grote successen kende met 2 Unlimited. Hij vroeg Peter Bauwens, met wie hij een muziekproductiebureau beheerde, teksten voor de groep aan te leveren. De act werd hierna gecomplementeerd met vier zangeressen. In de zomer van 1993 wonnen ze de Radio 2 Zomerhit met Ain't Nothing To It.

In Zuid-Afrika toerde de groep in het voorprogramma van Latoya Jackson. Def Dames Dope haalde de hitlijsten in Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Israël. In 1995 bracht de band een tweede album uit, waarop zangeres Axana Ceulemans de teksten verzorgde.

Na de gloriejaren van 1993 tot 1996, volgde een rustperiode van 6 jaar. In de zomer van 2002 bracht Def Dames Dope (met Snake, TRS, H2O en Tabasco) nog een reünie-single Beep Beep uit zonder medewerking van Wilde. De single werd geen groot succes. Op 10 april 2010 stond de groep met z'n vijven (Snake, Can-D-Cash, TRS, H20 & Tabasco) op het podium in Hasselt tijdens I love the 90's.

Zangeressen In het begin bestond de groep uit de zussen Larissa (Can-D-Cash) en Axana Ceulemans (Snake) en danseressen Ingrid Gerits (H2O) en Edith Verlinden (Tabasco).

Na het huwelijk van Larissa met Berre Bergen, op dat moment de basgitarist van De Kreuners, stapte ze uit de groep om de groep House Of Fun op te richten. Zij werd vervangen door Yousra Lemaire (TRS). Na enkele jaren hield ook Yousra het voor bekeken en werd zij vervangen door Barbara De Jonge (BB). Die laatste gaf er al na enkele maanden de brui aan, wat dan ook het definitieve einde betekende voor de groep.

In 1999 richtten Axana en Larissa een nieuwe groep, So'Da, op met twee andere zangeressen. Ze brachten twee singles uit, maar konden het succes van Def Dames Dope niet evenaren. Axana verzorgde hierna de choreografie voor K3 en zetelde in de jury van het programma K2 zoekt K3, waarin men op zoek ging naar een vervangster voor Kathleen.

bron: Wikipedia

1992

1993

1993

1994