The Wolf Banes
01-01-1986
The Wolf Banes

2 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

In 1986 eindigde de groep op de derde plaats in Humo's Rock Rally, dankzij nummers als (Shit I Love) Barbara Carrera en I Only Want To Be With You. Een eerste volwaardig album werd in 1989 uitgebracht in een productie van George Kooymans: Where Is The Party. Dankzij het 'zeemanslied' As The Bottle Runs Dry was de groep veel op de radio en festivals te horen. In 1991 tekende de groep bij het label EMI. Het volgende album High Five werd geproduceerd door Werner Pensaert.

In de jaren 90 hield The Wolf Banes tijdelijk op te bestaan. Wim Punk ging solo verder als Whim Punk (met gitarist Pieter Vreede op bas, Steven Janssens op gitaar en River Felix op drums) en later als bezieler van De Marva's, met drummer Wim Aerts. Gitarist Paul Van Bruystegem speelde bij de meest diverse Belgische groepen en dook op als bassist bij rootsrock-trio Triggerfinger. Gitarist Vreede nam opnieuw zijn oorspronkelijke bas op bij Red Zebra, Dashboard Darling en Telstar.

Comeback
Begin 2010 besloten The Wolf Banes weer samen de studio in en de baan op te gaan. Een titelloos album werd uitgebracht, met als singles: Things Too Much en de Bee Gees-cover New York Mining Disaster 1941.

In 2013 werden opnames gestart voor zowel een nieuw album The Dungeon Tapes, een eerste single, I Got An Ocean en een tweede single, Melody In G - uitgebracht in mei. Van "Melody In G" bestaan een 'pop' en 'non pop' versie. Belgisch componist Walter Hus heeft zich laten inspireren door Melody In G voor het nummer Corridors, uitgevoerd op computergestuurd Decap-orgel, en is uitgebracht samen met de documentaire The Sound Of Belgium.

Het album The Dungeon Tapes met begeleidende single Wrong Baby Wrong kwamen op de markt in februari 2014.

bron: Wikipedia

1988

1992