Ronny Mo'
Ronny Mosuse 17-05-1971
Ronny Mo'

1 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Samen met zijn broers Robert en Jean-Paul nam hij in 1988 deel aan Humo's Rock Rally met hun groep The B-Tunes. Ze eindigden derde, na Ze Noiz en The Romans. Ze brachten de single "Stone cold woman" uit in een productie van Wouter Van Belle. Bart Peeters zag en hoorde de broers bezig en nam ze onder de arm. Samen met Robert en Ronny richtte hij The Radios op (Ronny schreef onder andere "She Goes Nana" mee).

In de jaren 90 was hij muziekproducer voor het programma De (V)Liegende Doos, componist voor kindermusicals (Suske en Wiske en Pippi Langkous), tv-presentator (Rock Rapport) en hij werkte mee aan het radioprogramma Cuisine X. Hij speelt bij de groep The Clement Peerens Explosition als Sylvain Aertbeliën, en speelde ook bij K's Choice en Hooverphonic.

In 2001 presenteerde hij samen met Steven Van Herreweghe het radioprogramma "Cuisine X" op Studio Brussel

Eind 2002 bracht Mosuse het album "Stronger" uit, opgedragen aan zijn overleden broer. In 2003 toerde Mosuse door Vlaanderen met een strijkkwartet. Hierover kwam een tv-special op Canvas. In het najaar van 2004 ging hij op tournee met een blazerskwarter. Zijn theaterprogramma "Man met een boodschap" bevatte teksten van onder andere Herman Brusselmans, Rick de Leeuw en Frank Vander Linden.

"Alles wat je doet", een nummer dat geproduceerd werd door Jan Leyers, won in 2005 de Prijs van het beste Lied van Radio 2. In het najaar van 2005 kwam zijn eerste Nederlandstalig album "Altijd Oktober" uit.

De jaren daarop toerde hij met dat programma in een "pop"-bezetting in theaters.

In januari 2008 bracht hij de opvolger "Allemaal Anders" uit, een eveneens Nederlandstalig album dat voortsproot uit een reis naar Congo.

Ronny is samen met Vincent Kompany ambassadeur van SOS Kinderdorpen, en trekt mee de campagne voor Congo op gang. Hij steunt samen met Vincent de bouw van een SOS Kinderdorp in Kinshasa.

bron: Wikipedia

1992