Garry Hagger (Gerd Haegher)
Gert Vanderhaeghe 29-04-1963
Garry Hagger (Gerd Haegher)

1 Singles bekijken van Garry Hagger (Gerd Haegher)

Al in zijn kindertijd toonde Vanderhaeghe interesse in muziek en speelde hij in de lokale harmonie. Aan de muziekacademie van Sint-Niklaas volgde hij zang- en dictielessen. In 1983 nam hij onder de naam Gert Haeghe een eerste single op: Lieve Monica. Meerdere singles volgden, maar zonder veel succes. In 1990 nam Vanderhaeghe deel aan het televisieprogramma de Soundmixshow op VTM. Hij vertolkte hierin het nummer Winter in America van René Froger, maar haalde de finale niet. Onder de naam Gerd Haegher bracht hij in 1991 de single Met mijn ogen dicht uit, die geen hit werd.

De doorbraak van Vanderhaeghe, die in 1994 definitief koos voor de artiestennaam Garry Hagger, volgde toen hij in 1995 voor een tweede keer deelnam aan de Soundmixshow. Opnieuw imiteerde hij hierin René Froger, ditmaal met diens nummer This is the moment. Hagger behaalde in de finale een tweede plaats achter winnaar Doran en scoorde vervolgens een grote hit met Het allermooiste, een door Fred Bekky geschreven Nederlandstalige vertaling van This is the moment. De single stond 22 weken in de Vlaamse Ultratop en werd bekroond met een gouden plaat. In 1996 nam Hagger deel aan De Gouden Zeemeermin, de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het lied Dat ik van je hou, eveneens geschreven door Bekky, eindigde hij op de vijfde plaats.

Na de voetbalhit Brugge kampioen!, waarmee hij opnieuw de top 10 haalde van de Vlaamse hitlijsten, bracht Hagger met minder succes nog enkele singles uit (waaronder De glimlach van een kind, in duet met Sarah Van Oostveldt). Zijn cd Het allermooiste verscheen eind 1996, een jaar later gevolgd door een Engelstalig album: My life. Hierop staan covers van artiesten als Tom Jones, Dusty Springfield en Al Martino. Het titelnummer My life, een cover van Ma vie van Alain Barrière, werd een bescheiden hitje. Na dit album nam Hagger nog twee coveralbums op in hetzelfde genre: Las Vegas en South of the border.

In 2000 boekte Hagger veel succes met het verzamelalbum Romantic slows, dat de eerste plaats bereikte in de Vlaamse albumlijsten. Dit album kreeg in hetzelfde jaar nog een vervolg met de cd Romantic slows 2, dat echter minder goed verkocht. Intussen kwam Hagger in de publiciteit toen hij zijn dubbele kin chirurgisch liet verwijderen. De ingreep kreeg vooral media-aandacht wegens de taboesfeer rond esthetische ingrepen bij mannen.

Het album Perfect moment uit 2001 leverde Hagger weinig succes op. Ook de in 2003 uitgebrachte single Wat is er fout gegaan (een cover van Caruso van Lucio Dalla) werd geen hit. In 2004 deed Hagger een tweede poging om voor België naar het Eurovisiesongfestival te gaan. Hij nam deel aan Eurosong met het lied I will choose you, maar slaagde er niet in de finale te halen. In 2005 had hij wel een hit met Ik heb de hele nacht liggen dromen, dat in Nederland vooral bekend werd in de versie van Wolter Kroes.

In 2006 bracht Hagger de single Zonder jou uit, een door Mieke vertaalde Nederlandstalige versie van Après toi van Vicky Leandros. Het nummer kwam te staan op het album De kracht van de liefde, dat in 2008 uitkwam. Zowel het album als de hiervan uitgebrachte singles presteerden matig. Begin 2012 verscheen vervolgens het album Klassiek in pop, met daarop Nederlandstalige versies van bekende musical- en operanummers. Ook deze cd stelde qua verkoopcijfers teleur. Vervolgens stortte Hagger zich op songfestival-repertoire. Hij nam een volledig album op met vertalingen van songfestivalklassiekers, getiteld 12 points. Verschillende nummers van het album verschenen op single, zoals Was je nu maar hier (origineel: What's another year? van Johnny Logan), Breng me naar je hemel (origineel: Take me to your heaven van Charlotte Nilsson), Jij laat de zon altijd schijnen (origineel: Beg, steal or borrow van The New Seekers) en Merci, Chérie (origineel van Udo Jürgens). Op het album staat tevens een medley met Marga Bult en Maggie MacNeal.

In 2015 bracht Hagger de single Piranha uit, dat de voorloper moest zijn van een nieuw album. Ook nam hij samen met Willy Sommers, Bart Kaëll en De Romeo's het lied Omdat ik Vlaming ben op. In 2017 kwam, in samenwerking met Sugarfree, een nieuwe versie uit van Ik heb de hele nacht liggen dromen. Het album Jukebox verscheen in maart 2018.

bron: Wikipedia
bron: Officiële website