Carl Simons
Karl Symons 01-01-1961
Carl Simons

1 Singles bekijken van Carl Simons

Karl Symons (1961) begon zijn loopbaan halverwege de jaren '80 als reporter/producer bij het jongerenmagzine 'Kilimanjaro' op de toenmalige BRTn. In diezelfde periode begon hij ook reportages te maken voor 'Terloops' en 'Het Ei van Christoffels' en sprong geregeld in als vliegende reporter bij live-uitzendingen met Jan Van Rompaey en Jessie De Caluwe. Op Radio Studio Brussel presenteerde hij op zondagnamiddag: "3 uur Karl". In het najaar van 1991 maakte Karl deel uit van het reportersteam van ' NV De Wereld ' (de opvolger van ' Terloops ' ).

In 1992 maakte hij de overstap naar VTM om het programma 'Raar maar Waar' te presenteren. In datzelfde jaar startte hij zijn eigen TV-productiehuis TV De Wereld, dat zich specialiseerde in 'Human Interest' programma's en reisreportagereeksen. Met o.a. 'GO 2!" ( & Francesca Vanthielen), Nulpunt, Domino (Gerty Christoffels), Zalm voor Corleone (Herman Van Molle), De Schaduw van het Kruis (Jan Leyers), De Tafelberg (In Zuid-Afrika) en Gentse Waterzooi (Gene Bervoets) werd TV De Wereld een gewaardeerde smaakmaker in het Vlaamse TV landschap.

In 2006 liet Symons zijn productiehuis samensmelten met de 'Caviar' group. Een jaar later (2007) vestigde hij zich permanent in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Hij werd Afrika correspondent voor 'Het Nieuws', schreef colums voor kranten en tijdschriften, publiceerde enkele reisgidsen en begon zich in te werken in de wereld van internationale documentairemakers. Zo trok Karl geregeld naar Kenia, Gabon, Namibië, Botswana en Zambia en zette zich in om kwetsbare Afrikaanse autochtone volken een stem te geven, zoals de Keniaanse Samburu (nomadische herders), de Babongo, Batwa en Ba'a pygmeeën (Gabon & Congo) en vooral de 'San' (bosjesmannen) in Zuidelijk Afrika.

bron: officiële website