Eddy Romy
Eddy Lamerichs 21-05-1951
Eddy Romy

2 Singles bekijken van Eddy Romy

Eddy Lamerichs stond vanaf zijn 5-de tot zijn 12-de levensjaar, regelmatig als kindervedette op de planken in de shows van o.m. Kees Brug, Tony Bell, de Strangers, en Bobbejaan Schoepen.

Na zijn stemwisseling voelde Eddy de showmicrobe opnieuw kriebelen en op vraag van zijn toenmalige pianoleraar zong hij op een "bonte avond" in de parochiezaal te Herent, fragmenten uit MARY POPPINS en THE SOUND OF MUSIC. Het succes die avond was de definitieve start... De eerste plaatopname die Eddy als EDDY ROMY opnam was KUS ME / MINI-MINI. De eerste bal-optredens volgden spoedig toen hij optrok met de Leuvense formatie THE TOP SONGS.

Reeds van in het begin viel Eddy Romy op door zijn life-optredens die steeds een speciaal tintje hadden, net iets anders dan toenmalige collega's. Om dat te bereiken had hij al spoedig begrepen dat een eigen orkest onontbeerlijk was. Op 25 augustus '68 ging dan ook de première door van EDDY ROMY en het EDDY ROMY KWINTET. Met zijn eigen orkest deed hij honderden bal-optredens. Tevens traden zij ook nog op als begeleidingsgroep bij talrijke vedetten-parade's en zangwedstrijden, waar Eddy dan de presentatie voor zijn rekening nam. Eddy schreef alle arrangementen, ook toen er in 1975 gestart werd met de EDDY ROMY SHOW. Op 14/03/1981 werd het E.R.Kwintet ontbonden.

bron: Officiële website