Jimmy Frey
Ivan Moerman 28-04-1939
Jimmy Frey

97 Singles bekijken van Jimmy Frey

Zijn carrière begon veelbelovend als beat- en yéyé-zanger in de sixties. Hij werd door zijn management richting Frankrijk gestuurd met "Soufflé", een cover in het Frans van "Breathless". Toen de doorbraak daar niet gebeurde, richtte hij zijn schreden naar Vlaanderen en evolueerde in een heel nieuwe richting.

Zijn grootste hits zijn "Zo mooi, zo blond en zo alleen", waarop hij wordt begeleid door de J.J.Band (zie Jess & James). Zijn tweede meest beroemde hit is "Rozen voor Sandra", een cover van "Roses to Reno", geschreven door Billy Sikes en Wayne Walker. Twee dagen na zijn 50ste verjaardag wordt bij Jimmy kanker vastgesteld. Hij staat erop dat dit bekendgemaakt wordt om zo het taboe rond kanker te doorbreken. De VTM actie "Levenslijn" waarvan Jimmy Frey het boegbeeld werd, haalt het bedrag van 4.462.083,45 euro op ter bestrijding van kanker.

In 2002 werd zijn nummer "Zo mooi, zo blond en zo alleen" opgenomen in de eregalerij van de Vlaamse klassiekers van Radio 2. In 2013 werd het gouden jubileum van zijn zangerscarrière gevierd met een concert in de Stadsschouwburg van Brugge. Op 6 februari 2014 werd hij samen met Salvatore Adamo opgenomen in de Radio 2 eregalerij voor een leven vol muziek.
bron: Wikipedia