Silvy Melody
Silvy De Bie 04-01-1981
Silvy Melody

10 Singles bekijken van Silvy Melody

Silvy zette haar eerste stappen in de Vlaamse showbizz als het kindsterretje Silvy Melody. Ze werd op negenjarige leeftijd ontdekt tijdens Walter Capiau's show De Kinderacademie, een entertainprogramma door kinderen op VTM. Daar zong ze 'Ben', oorspronkelijk gebracht door Michael Jackson. Enige tijd later bracht Silvy onder de naam Silvy Melody een Nederlandse versie van het nummer uit en daarmee was haar carrière begonnen.

Een andere grote hit was 'De telefoon huilt mee', een cover van 'Le téléphone pleure', oorspronkelijk door Claude François. Ze bracht dit nummer in 1990 met Danny Fabry. Verdere singles waren 'Waar ben je nu', 'Hela Sascha' (1990), 'Alle dagen dansen', 'Nummer één' (1991), 'Liefde is ...' (1992), 'Daar zijn vrienden voor' (1993 - met Patrick Van Assche) en de solo-single 'Hij is zo lief', dat een bewerking was van 'Everlasting love'. Deze song was in 1968 een hit voor de Britse band Love Affair. In 1994 verschijnt haar laatste solo-single, 'Wie is zij'. In 1990 werkt ze bovendien mee aan de kinderelpee Superhits voor kids (met Walter Capiau, Frank Hoelen, Micha Marah en Antoine Vereecken).

Er waren plannen voor een eigen popgroep, The Sprinklies, en een film. Er was al de single 'Hey, hey Sprinklie'. De Belgische regering maakt echter een vroegtijdig eind aan haar succes. Er is namelijk een wet die kinderen onder zestien jaar het werken verbiedt; Sylvie was 13.
bron:Wikipedia