Sanne
Sanne Denotté 22-03-1973
Sanne

6 Singles bekijken of toevoegen aan je collectie

Sanne begon haar muzikale carrière als zangeres in soundmixwedstrijden. Ze trad ook even op als achtergrondzangeres van Helmut Lotti. Op 4 november 1989 leerde ze zanger Erik Van Neygen kennen op een fanbal van Eric Flanders in Oppuurs. Sanne zong er liedjes van Emmylou Harris en Linda Ronstadt. Van Neygen, die net na haar zou zingen, was onder de indruk van haar stem. Hij had op dat moment het lied 'Veel te Mooi' laten vertalen en zocht daarvoor nog een zangeres. Nadat Sanne enkele cassettes had opgestuurd, achtte hij haar geschikt voor het duet. De single werd in 1990 uitgebracht en werd een succes: hij werd 75.000 keer verkocht. Van Neygen werd producer en manager van Sanne, maar ze werden ook een koppel. De relatie tussen de 17-jarige Sanne en 39-jarige Van Neygen kon in Vlaanderen op wat media-aandacht rekenen. Op 25 oktober 1995 kregen ze een dochter, op 28 oktober 1996 trouwden ze.
Sanne ging na 'Veel te mooi' ook solo zingen. 'Het huis dat tussen rozen stond' was een vertaling van Françoise Hardy's 'La maison où j'ai grandi'. 'Land van ons twee' - een vertaling van 'The power of love' van Céline Dion - werd tot nu toe haar succesvolste plaat. Ook met Van Neygen bleef ze liedjes maken. Sanne werkte in 1998 mee aan de tekenfilm Anastasia. Ze speelde ook de rol van Sneeuwwitje in de gelijknamige musical. In die musical weigerde ze Chris Van Tongelen, de prins in het verhaal, innig te kussen om Van Neygen niet te kwetsen. Dit deed heel wat stof opwaaien en Sanne werd her en der gestigmatiseerd als "preuts". Kathleen Aerts, haar understudy, moest de rol enkele keren overnemen en kuste Van Tongelen wel.
In 2000 namen Van Neygen en Sanne en muzikale pauze. In 2003 keert Sanne terug als countryzangeres in een trio met Roland Van Campenhout en Kathleen Vandenhoudt.
Vanaf 2004 namen Van Neygen en Sanne hun duocarrière weer op. Hun dochter Maartje zong sindsdien af en toe mee. Omdat Van Neygen al enkele jaren een zwakke gezondheid heeft, stopte het koppel in september 2012 met optreden.Nadien schreef Sanne teksten en deed ze achtergrondzang voor het eerste album van dochter Maartje, dat in 2013 verscheen.
Naast haar publieke carrière is Sanne ook lerares in een basisschool in Belsele.

zie ook: Erik en Sanne

bron: Wikipedia

1990

1991

1991

1992

1993

1993