24 Singles bekijken van Louis Neefs
Neefs heeft de grootste tijd van zijn lagere school doorgebracht in de lagere school te Gierle, waar hij zelfs les kreeg van zijn eigen vader. In het middelbaar onderwijs heeft hij verschillende scholen doorlopen, waaronder de Jezuïetenschool in Turnhout, het Sint-Romboutscollege in Mechelen en vervolgens de TSM eveneens in Mechelen en ten slotte het Technisch Instituut van Borgerhout.
Zijn betrachting was technisch tekenaar te worden met als specialiteit bruggenbouw. Tijdens zijn collegetijd kwam zijn zangerstalent aan het licht en zijn eerste muzikale vorming kreeg hij in het college-koortje. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde Neefs gitaarspelen. Tijdens zijn studententijd waren zang en muziek slechts een hobby naast het voetbal. Neefs begeleidde zichzelf op de gitaar bij het zingen van liedjes, onder het pseudoniem Ludwig Künner, van Jo Erens en Frits Rademacher. Neefs trad aanvankelijk op voor familie en kennissen en werd uiteindelijk zanger in het groepje Sun Spot (Einde van de jaren 1950). Via optredens en talentenjachten kreeg hij een platencontract aangeboden.
Jacques Kluger en Bobbejaan Schoepen zorgden ervoor dat Neefs onder de aandacht kwam van de platenmaatschappijen, wat liedjes als 'Anita my love', 'Margrietje' en 'Ein kleines Kompliment' opleverde.
In 1959 (het jaar dat Neefs huwde) stond hij in de Belgische ploeg tijdens de Europabeker te Knokke. De eerste hit kwam er in 1960: 'Ein kleines Kompliment'. Deze single betekende de doorbraak in zijn carrière met vele singles en langspeelplaten. Vele van zijn hits zoals 'Mijn vriend Benjamin', 'Annelies uit Sas van Gent', 'Aan het strand van Oostende' of 'Laat ons een bloem' waren Nederlandstalige bewerkingen van Amerikaanse songs.
Naast zanger was Neefs presentator bij de BRT en was hij samen met Rocco Granata impresario voor diverse artiesten. Hij vertegenwoordigde België tweemaal op het Eurovisiesongfestival, in 1967 te Wenen met 'Oh oh ik heb zorgen' en in 1969 te Madrid met 'Jennifer Jennings'. Beide keren eindigde hij als zevende.
In Vlaanderen was Neefs presentator van televisieprogramma's als Binnen en Buiten en Tienerklanken. Daarnaast was Neefs politiek actief, als gemeenteraadslid in Mechelen.
Hij verleende zijn stem aan de Nederlandse versie van de Disney- film De Aristokatten.
Neefs en zijn vrouw Liliane kwamen op Kerstdag 1980 om het leven bij een verkeersongeval in Lier, waarbij hun toen 15-jarige zoon Günther zwaargewond raakte. Hun andere zoon Ludwig, was op dat moment op skivakantie. Günther werd later naar zijn vaders evenbeeld een bekend zanger.
Neefs' feeling voor sterke nummers en zijn karakteristieke diepe, warme stem maakten hem tot één van de bekendste Vlaamse zangers ooit.
zie ook: Conny Neefs
bron:Wikipedia